havmoellen.jpg

Transformation af Havmøllen. Nyt stuehus skabt med respekt for stedet og historien

Vi har arbejdet i tre år med restaureringen af Havmøllen ved Ebeltoft, og mandag nåede den omfattende transformation sin foreløbige kulmination ved aflevering af gårdens nye stuehus.

Stuehuset er en del af Havmøllens forvandling fra næsten ruin til revitaliseret omdrejningspunkt for natur, landbrug og events. Det nye stuehus erstatter et bindingsværkshus fra 1700-tallet, der var en forsømt rest af den tidligere vandmølle og desværre ikke stod til at redde. I samarbejde med bygherre tegnede vi et stuehus, der blev skabt med respekt for stedet og for den historie, som er indlejret i det oprindelige byggeri. En hensynsfuld transformation, der kunne bringe Havmøllen

Det var vigtigt for bygherren, at den nye bygning blev en værdig tilføjelse udført i høj håndværksmæssig kvalitet. Og håndværket fejler ikke noget. Huset står på en massiv granitsokkel i fuldmuret konstruktion med kalkmørtel, og skifertaget krones af tre skorstene, som udover pejseindsatse rummer ventilationsrør. Indvendigt er bindingsværkskonstruktionen i egetømmer slebet og olieret, og overfladerne blødes op af gulve og indervægge i douglasgran.

Længerne på gården er i afslutningsfasen. Her har det været vigtigt, at identiteten som landbrugsbygninger fastholdes, så Havmøllens integritet på stedet bevares.

Havmøllen er blevet formet og skabt i samarbejde med flere aktører, virksomheder og producenter primært fra lokalområdet.

Tusind tak til: HUJ A/S, Nordskov Design, Kalø Køkkenet – Køkkensnedkeri, Smag , KEN STORKØKKEN, Aros Savværk & Hårdttræ I/S, ASKE Tømrer & Snedker, M/H innovation, Waveland og Valnøddelauget.

I samarbejde med: Syddjurs Kommune, Realdania og Nationalpark Mols Bjerge

 

P+

Læs mere om vores arbejde med kulturarv, bevaringsværdige bygninger og fredede huse her.

For mere inforation om projektet, se også Havmøllens egen hjemmeside.