Asmusgaardsvej_rejsegilde-06.jpg

Rejsegilde på Asmusgårdsvej

Onsdag d. 02.09.2020 blev der afholdt rejsegilde på Asmusgårdvej i Lystrup, hvor Boligforeningen 10. marts 1943 bygger 44 nye boliger i en tæt-lav bebyggelse.

Der blev holdt taler af Lone Sørensen (boligforeningens formand) , Bjarne Wissing (boligforeningens direktør) og Erik Rønde Andersen (direktør/partner og arkitekt ved P+P arkitekter)

Alle udtrykte stor tilfredshed med projektet.

Vi glæder os over at se projektet nu skyder hastigt i vejret med hjælp fra de gode håndværkere. Vejret var perfekt til kolde øl og vand, og hotdogs fra pølsevognen.

Den nye afdeling består af 9 huse i 2 plan med både vandret og lodrette lejlighedsskel. Bebyggelsen er udformet som en organisk landsbystruktur, arrangeret omkring en centrale kvartersplads, der samtidig er adgangsareal til boligerne. Alle boliger ved terræn går udgang til en privat terrasse, og ligger i tæt forbindelse til landskabet og fredskoven omkring.

Arkitektonisk udformes bebyggelsen som saddeltagshuse med teglstensfacader og matte metaltage. Der arbejdes med  2 typer mursten og tage. En mørk sortbrun mursten og en lys hvidgul mursten, og tilsvarende et mørkegråt tag og et lysegråt tag, hvor der udføres solcelleanlæg integreret i tagfladen.